Biserica de lemn din Ulciug

În acest articol, vom explora subiectul Biserica de lemn din Ulciug în detaliu, analizând diferitele sale aspecte, impacturi și perspective. Biserica de lemn din Ulciug a fost subiect de interes și controversă în ultima vreme, iar relevanța sa continuă să crească în diferite domenii. Pe parcursul acestor pagini, vom aprofunda în istoria, evoluția și consecințele sale, precum și în opiniile și dezbaterile pe care le-a stârnit. Dintr-o abordare multidisciplinară, vom aborda Biserica de lemn din Ulciug din diverse perspective, încercând să facem lumină asupra implicațiilor și semnificațiilor sale. Pe scurt, acest articol își propune să ofere o viziune amplă și riguroasă a Biserica de lemn din Ulciug, cu scopul de a îmbogăți cunoștințele și dezbaterile în jurul acestui subiect.

Biserica de lemn din Ulciug
Sfânta Troiță. Pictura bolții naosului.

Biserica de lemn din Ulciug[1] se află în localitatea omonimă din județul Sălaj. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: SJ-II-m-A-05138.

Bibliografie

Studii monografice
  • Cristache-Panait, Ioana (). „Biserica Sf. Nașterea Maicii Domnului din Ulciug”. Monumente istorice bisericești din Eparhia Ortodoxă Română a Oradei. Biserici de lemn: 420–425, Oradea. 
Studii regionale
  • Cristache-Panait, Ioana (). „Bisericile de lemn din Sălaj”. Buletinul Monumentelor Istorice. 1971 (1): 31–40. 
  • Ghergariu, Leontin (). „Meșterii construcțiilor monumentale de lemn din Sălaj”. AMET. 1971-73: 255–273, Cluj. 
  • Godea, Ioan (). Biserici de lemn din România (nord-vestul Transilvaniei). București: Editura Meridiane. ISBN 973-33-0315-1. 

Vezi și

Imagini


  1. ^ Godea, Ioan (). Monumente istorice bisericești din Eparhia Oradiei. Oradea. p. 420.