Cod ATC P

Acest articol va aborda problema Cod ATC P, care a câștigat o relevanță semnificativă în diferite zone ale societății. Cod ATC P a devenit un subiect de interes pentru cadre universitare, profesioniști și publicul larg, datorită impactului și semnificației sale în diverse domenii de studiu și viața de zi cu zi. În ultimele decenii, Cod ATC P a făcut obiectul unor cercetări, dezbateri și reflecții care au permis o mai bună înțelegere și apreciere a importanței sale. În acest sens, acest articol își propune să ofere o viziune amplă și îmbogățitoare despre Cod ATC P, abordând diferite perspective, abordări și opinii pe această temă.

Coduri ATC
P Produse antiparazitare și insecticide
Doar pentru uz uman
P01 Antiprotozoarice
P02 Antihelmintice
P03 Ectoparaziticide, inclusiv scabicide și insecticide
Doar pentru uz veterinar
QP51 Antiprotozoarice
QP52 Antihelmintice
QP53 Ectoparaziticide, inclusiv scabicide și insecticide
QP54 Endectocide

Codul ATC P Produse antiparazitare este o parte a sistemului de clasificare anatomică, terapeutică și chimică a medicamentelor, un sistem dezvoltat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru clasificarea medicamentelor și a altor produse medicinale.[1][2][3]


P Produse antiparazitare

P01 Antiprotozoare
P02 Antihelmintice
P03 Ectoparaziticide, inclusiv scabicide, insecticide

Note

  1. ^ „ATC (Anatomical Therapeutic Chemical Classification System) – Synopsis” (în engleză). National Institutes of Health. Accesat în . 
  2. ^ „ATC-Klassifikation mit definierten Tagesdosen DDD” (în germană). Deutsches Institut für Medizinische Dokumentation und Information. Accesat în . 
  3. ^ „ATC/DDD Index 2021: codul P”. WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology. 

Legături externe

Codul P pe situl The Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) classification system and the Defined Daily Dose (DDD)