Papa Paul al II-lea

În acest articol, vom aprofunda în subiectul fascinant al Papa Paul al II-lea, explorând originile, evoluția și relevanța sa în societatea actuală. De la începuturile sale, Papa Paul al II-lea a jucat un rol crucial în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi, influențând totul, de la cultură și arte până la tehnologie și economie. De-a lungul anilor, Papa Paul al II-lea a suferit schimbări semnificative, adaptându-se la noile paradigme și provocări care au apărut de-a lungul timpului. Printr-o analiză profundă și detaliată, vom descoperi numeroasele fațete ale Papa Paul al II-lea și impactul său asupra lumii contemporane, precum și diferitele perspective care există în jurul acestui subiect important.

Paul al II-lea
Date personale
Nume la nașterePietro Barbo Modificați la Wikidata
Născut[1][2][3] Modificați la Wikidata
Veneția, Republica Veneția Modificați la Wikidata
Decedat (54 de ani)[1][2][3] Modificați la Wikidata
Roma, Statele Papale Modificați la Wikidata
ÎnmormântatGrotte Vaticane] Modificați la Wikidata
Cauza decesuluicauze naturale (infarct miocardic) Modificați la Wikidata
PărințiNicolo Barbo][4]
Polissena Condulmer][4] Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică[5] Modificați la Wikidata
Ocupațiepreot catolic
numismat Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiRoma
Statele Papale Modificați la Wikidata
Activitate
Început de pontificat30 august 1464
Final de pontificat26 iulie 1471
PredecesorPapa Pius al II-lea
SuccesorPapa Sixt al IV-lea

Papa Paul al II-lea a fost un papă al Romei (n. , Veneția, Republica Veneția – d. , Roma, Statele Papale). Numele lui burghez era Pietro Barbo.

Date biografice

A fost fiul unui bogat negustor venețian, în timp ce mama lui, Polixena Condulmer, era o soră a papei Eugeniu al IV-lea. De la începutul vieții a profitat de pontificatul unchiului său, având învățători particulari foarte buni. În 1440 a fost numit cardinalul bisericii "Santa Maria Nuova" (Roma) de către papa Eugeniu al IV-lea. În afară de aceasta, avea funcția de arhidiacon la Bologna, episcop al orașului Cervia (din 1440), episcop de Vicenza (din 1451) și, din 1459, episcopul Padovei. Din nenumăratele venituri, Pietro își construise Palatul Venezia la Roma. În data de 30 august 1464 a fost ales noul papă de către conclav, după doar trei zile. Inițial ar fi preferat numele de Formosus al II-lea, însă cardinalii l-au convins să renunțe la un astfel de nume. Nici a două alegere (Marcus al II-lea) n-a fost potrivită (numele apostolilor de obicei nu sunt folosite ca nume de papi). Astfel, Pietro Barbo a acceptat să poarte numele de "Paul al II-lea" - în sfârșit, Sf.Paul (Sf.Pavel) nu era nici unul din cei doisprezece apostoli, nici unul din cei patru evangheliști. Cardinalii i-au cerut o capitulare a alegerii, cum era obiceiul acelor timpuri. Aceasta, însă, a fost imediat revocată după încoronarea lui. A luat o poziție ostilă față de Academia Romană. Din punctul de vedere al prezentului era un fel de "anti-umanist": nici nu stăpânea limba latină. A introdus bareta cardinalilor și a stabilit în 1470 să aibă loc un an jubiliar o dată la 25 de ani. A murit pe 26 iulie 1471, fiind înmormântat în Grotele Vaticanului.

Note

  1. ^ a b http://webdept.fiu.edu/~mirandas/bios1440.htm#Barbo  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b Enciclopedia dei Papi]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  3. ^ a b BeWeB, accesat în  
  4. ^ a b Genealogics 
  5. ^ Catholic-Hierarchy.org, accesat în  

Legături externe



Predecesor:
Papa Pius al II-lea
Paul al II-lea
Succesor:
Papa Sixt al IV-lea