În articolul de astăzi vom vorbi despre 1921, un subiect care, fără îndoială, a generat interes și controverse în ultima vreme. 1921 este un subiect care a captat atenția experților și a publicului larg, deoarece afectează diferite aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Pe parcursul acestui articol, vom explora diferitele fațete ale 1921, de la istoria și evoluția sa până la impactul său asupra societății de astăzi. În plus, vom examina posibile soluții și alternative pentru a aborda provocările asociate cu 1921. În cele din urmă, ne vom uita la modul în care 1921 a influențat lumea de astăzi și la ce ne putem aștepta în viitor.
8 mai: Pedeapsa cu moartea a fost abolită în Suedia.
8-12 mai: Se desfășoară la București Congresul Partidului Socialist. Delegații au votat transformarea Partidului Socialist în Partid Comunist (9 mai 1921-22 decembrie1989), numit inițial Partidul Socialist-Comunist din România, și afilierea la Internațonala a III-a comunistă, fără condiții și rezerve.
Iunie
7 iunie: Semnarea la Belgrad a pactului defesiv româno-iugoslav, care împreună cu convenția similară semnată cu Cehoslovacia, va constitui baza formării Micii Înțelegeri (se va destrăma la cotropirea Cehoslovaciei).
Iulie
1 iulie: Întemeierea Partidului Comunist Chinez de către Mao Zedong ș.a.
1 iulie: România: Se adoptă prin lege un tarif vamal protecționist pentru economia românească.
11 iulie: Mongolia, cu ajutorul URSS, devine stat independent față de China, dar până în 1990 rămâne puternic dependentă de URSS.
17 iulie: Apare Legea pentru definitivarea refomei agrare în Vechiul Regat. La sfârșitul lunii va apărea Legea pentru definitivarea refomei agrare în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș. Guvernul Averescu a asigurat exproprierea a 6.125.000 ha, din care 3.998.753 ha teren arabil, respectiv 66% din suprafața stăpânită de marii moșieri. Suma destinată răscumpărării a fost de 15 miliarde lei.
Echipa de fotbal "Chinezul" din Timișoara devine campioană a României la fotbal pentru 6 campionate consecutive.
Se înființează Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Arte, știință, literatură și filozofie
25 ianuarie: A fost pusă în scenă lucrarea scriitorului ceh Karel Čapek „Rossumovi univerzální roboti” (Roboții universali ai lui Rossum), în care s-a folosit pentru prima dată termenul „robot”.
11 aprilie: Augusta Viktoria de Schleswig-Holstein (n. Auguste Viktoria Friederike Luise Feodora Jenny de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg), 62 ani, prima soție a împăratului Wilhelm al II-lea al Germaniei (n. 1859)
7 iunie: Luca Caragiale (aka Luchi), 27 ani, scriitor și traducător român, fiul lui I. L. Caragiale (n. 1893)