În lumea de astăzi, 2 mai a devenit o problemă relevantă care are impact asupra diferitelor sectoare ale societății. De la apariție, 2 mai a generat o serie de discuții și dezbateri care au captat atenția experților și a publicului larg. În acest articol, vom explora în profunzime diferitele aspecte legate de 2 mai, analizând originea, evoluția și repercusiunile acestuia în diverse domenii. De asemenea, vom aborda diferitele opinii și perspective care există în jurul 2 mai, precum și posibilele soluții sau măsuri propuse pentru a aborda provocările pe care le ridică. Acest articol încearcă să ofere o viziune cuprinzătoare și actualizată asupra 2 mai, cu scopul de a promova o dezbatere informată și îmbogățitoare pe această temă atât de relevantă astăzi.
Acest articol este despre data calendaristică 2 mai. 2 Mai este de asemenea numele unei localități din județul Constanța
1635: La Paris, se deschide Jardin Royal des plantes médicinales, grădina regală de plante medicinale. Grădina a fost plantată sub instrucțiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard și Guy de La Brosse. Cinci ani mai târziu, ea a fost pusă la dispoziția publicului.
1869: La Paris se deschide un loc de divertisment muzical sub numele de Folies Trévise. Se va dezvolta ca un teatru de vodevil și cabaret și va deveni cunoscut sub numele de Folies Bergère.
1874: Karl May este eliberat din închisoarea Waldheim, unde a ispășit o condamnare la închisoare pentru vagabondaj.
1936: Are loc premiera Petrică și lupul de Serghei Prokofiev care, conform cuvintelor compozitorului, a fost de rău augur, "... a fost săracă și nu a reușit să atragă atenția".
1953: În Iordania, Hussein I, în vârstă de 17 ani, urcă pe tron după ce a fost proclamat rege la 11 august a anului precedent din cauza unei boli nervoase a tatălui său Talal.
1960: Caryl Chessman, condamnat la moarte în SUA, este executat, după ce executarea hotărârii a fost amânată de opt ori. Cazul a declanșat o dezbatere la nivel mondial asupra pedepsei cu moartea, pentru că persistă îndoielile asupra făptașului.
2004: Membrii partidului de dreapta Likud, condus de premierul israelian, Ariel Sharon, au respins, în cadrul unui referendum, planul israelian de separare unilaterală a teritoiilor palestiniene.
2004: Premierul Leszek Miller a demisionat din funcție, cabinetul său fiind dizolvat. Președintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, l-a numit oficial în aceasta funcție pe Marek Belka și a învestit noul guvern, social-democrat.
2011: Teroristul Osama bin Laden este ucis de către membrii unor forțe speciale americane din Abbottabad, Pakistan, în cursul operațiunii cu numele de cod Operațiunea Neptune Spear.
2012: O versiune pastel a tabloului Țipătul, de pictorul norvegian Edvard Munch, se vinde cu 120 de milioane de dolari într-o licitație din New York, stabilind un nou record mondial pentru o operă de artă la licitație.[1]