Ludovic Bassarab

În lumea de astăzi, Ludovic Bassarab este un subiect care continuă să genereze interes și dezbatere. Fie din cauza impactului său asupra societății, a relevanței sale în istorie, fie a influenței sale asupra culturii populare, Ludovic Bassarab rămâne astăzi un subiect de mare importanță. S-au cercetat și scris multe despre Ludovic Bassarab de-a lungul anilor, iar relevanța sa nu a scăzut câtuși de puțin. De la origini și până la implicațiile sale în lumea modernă, Ludovic Bassarab continuă să fie subiect de studii și cercetări în diferite discipline. În acest articol, vom explora diferite aspecte ale Ludovic Bassarab și importanța sa în lumea de astăzi.

Ludovic Bassarab
Date personale
Născut1868 Modificați la Wikidata
Galați, România Modificați la Wikidata
Decedat1933 (65 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata
Activitate
Domeniu artisticpictură  Modificați la Wikidata
StudiiUniversitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Academia de Arte Frumoase din München  Modificați la Wikidata
PregătireGheorghe Panaiteanu-Bardasare  Modificați la Wikidata
Mișcare artisticăacademism, Tinerimea artistică, Salonul Oficial de pictură și sculptură  Modificați la Wikidata

Ludovic Bassarab (n. 1868, Galați, România – d. 1933, București, România) a fost un pictor român influențat de academism.

Biografie

Ludovic Bassarab s-a născut în anul 1868 la Galați. A studiat la Academia de Belle-Arte din Iași la clasa profesorului Gheorghe Panaiteanu-Bardasare după care a urmat cursuri de pictură la München și a expus în anul 1898 în sălile Palatului de Cristal în capitala Bavariei și apoi la Berlin, alături de alți pictori germani și străini. Urmează apoi un stagiu de pregătire la Paris, în anul 1900, fiind atras de marile muzee de artă.[1]

S-a întors în România și a expus frecvent la București, unde a devenit membru Societății Tinerimea artistică. A avut expoziții personale și a participat la Salonul Oficial. Opera sa a fost marcată de academismul școlilor în care a studiat. Ludovic Bassarab a pictat cu preponderență scene din viața rurală românească.[1] A fost tatăl artistei Ioana Bassarab.

Galerie imagini

Note

Bibliografie

  • Petre Oprea - Artiști participanți la expozițiile Societății Tinerimea Artistică (1902-1947), Ed. Maiko, București, 2006
  • Corneliu Stoica - Dicționar al artiștilor plastici gălățeni, Muzeul de artă vizuală Galați, 2007

Legături externe