Acest articol va aborda un subiect care a generat în prezent un mare interes datorită impactului său în diferite domenii. 31 august a stârnit curiozitatea experților și a persoanelor interesate de subiect, deoarece relevanța sa nu trece neobservată. Pe parcursul articolului, vor fi analizate diferite perspective și studii relevante care au contribuit la o înțelegere mai profundă a importanței 31 august. De asemenea, vor fi explorate posibile soluții sau recomandări pentru a aborda implicațiile pe care le presupune această problemă. În acest fel, se speră să ofere o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare a 31 august, permițând cititorilor să înțeleagă sfera sa și impactul potențial asupra societății actuale.
31 august este a 243-a zi a calendarului gregorian și a 244-a zi în anii bisecți. Mai sunt 122 de zile până la sfârșitul anului.
Evenimente
1931: Ford Motor Company oprește producția modelului A (foto). Modelul B va înlocui seria.1980: După două luni de grevă, guvernul polonez a fost de acord cu revendicările muncitorilor, recunoscând sindicatul independent "Solidaritatea".1997: Diana, Prințesă de Wales moare într-un accident de mașină la Paris. În imagine flori lăsate în afara Palatului Kensington ca omagiu pentru prințesa de Wales.
1302: Are loc Pacea de la Caltabellotta care își propune să rezolve conflictul dintre Casa de Anjou și Casa de Barcelona privind proprietatea din sudul Italiei. Regatul Siciliei este împărțit: Frederic al II-lea de Aragon primește insula ca domeniul al său, Carol al II-lea de Neapole primește teritoriile peninsulare (Mezzogiorno), numite de contemporani tot regat al Siciliei, însă reținute de istoriografia modernă drept Regatul Neapolelui.
1422: Henric al VI-lea a devenit rege al Angliei la vârsta de opt luni, după moartea tatălui său, Henric al V-lea. Afacerile guvernului vor fi conduse de un consiliu de regență până la majoratul monarhului.
1876: La numai trei luni de la preluarea mandatului, sultanul otoman Murat al V-lea este succedat de fratele său, Abdul-Hamid al II-lea, pe motiv că ar fi fost bolnav mintal, însă adversarii săi ar fi putut folosi acest motiv pentru a opri punerea în aplicare a reformelor sale democratice.
1963: Inaugurarea "telefonului roșu", legatura telefonică directă dintre președinții american și sovietic.
1980: După două luni de grevă, guvernul polonez a fost de acord cu revendicările muncitorilor, recunoscând sindicatul independent "Solidaritatea".
1986: În regiunea Vrancea s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,95 grade pe scara Richter.
1986: Linia de pasageri sovietică Amiralul Nakhimov se scufundă în Marea Neagră după ce s-a ciocnit cu nava de marfă, Piotr Vasev, ucigând 423 din cele 1.234 aflate la bord.
1998: Coreea de Nord anunță lansarea primului său satelit, Kwangmyongsong.
2006: Faimoasa pictură a lui Edvard Munch, Țipătul, versiunea executată în tempera pe carton în 1910, furată la 22 august 2004 de la muzeul Munch, este recuperată de poliția norvegiană.
2016: Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, este revocată din funcție fiind acuzată de abateri administrative penale și nesocotire a bugetului federal.[2][3]
^„Constituição da República Federativa do Brasil de 1988” [Constitution of the Federative Republic of Brazil 1988] (în portugheză). Presidência da República do Brasil. . Accesat în . Art. 85: Acts of the President of the Republic which are counter to the Federal Constitution, and especially with respect to: . . . V - probity of the administration; VI - budgetary law; . . . are forbidden.
^„Lei Complementar nº 101, de 4 de Maio de 2000” [Supplementary Law n.101 of 4 May 2000] (în portugheză). Presidência da República do Brasil. . Accesat în .Art. 36: Credit operations are forbidden between a state financial institution and the Federal entity which oversees it in the capacity of loan beneficiary.