În lumea modernă, 7 noiembrie a devenit din ce în ce mai relevant în diferite zone ale societății. De la înființare, 7 noiembrie a stârnit un mare interes și a făcut obiectul diverselor studii și cercetări. În acest articol, vom explora în detaliu impactul și influența 7 noiembrie, precum și implicațiile sale în diferite contexte. De-a lungul istoriei, 7 noiembrie a jucat un rol fundamental în viața oamenilor, atât individual, cât și colectiv. Printr-o analiză exhaustivă, ne propunem să oferim o viziune completă și actualizată a 7 noiembrie, abordând aspectele sale cele mai relevante și posibilele sale dezvoltări viitoare.
1480: Prima mențiune documentară a "slugerului" în Țara Românească: denumire dată dregătorului din Țara Românească și Moldova în secolul al XV-lea, care avea ca sarcină aprovizionarea curții domnești cu carne, lumânări și alte provizii.
1825: Tânărul avocat Jereboam O. Beauchamp l-a ucis pe politicianul Solomon P. Sharp, pentru a apăra onoarea soției sale Anne Cooke-Beauchamp. Așa-numita tragedie Beauchamp-Sharp este preluată de presă și în numeroase adaptări literare.
1874: Partidul Republican din SUA a fost reprezentat de imaginea unui elefant, publicată inițial în revista "Harper's Weekly".
1885: Construcția căii ferate transcanadiene Canadian Pacific este finalizată odată cu înșurubarea ultimului cui de către Donald Smith, finanțatorul căii ferate, la Craigellachie, Columbia Britanică.
1941: Al Doilea Război Mondial: nava spital sovietică Armenia este scufundată de avioanele germane în timp ce evacuează refugiați și militari răniți și personalul mai multor spitale din Crimeea. Se estimează că peste 5.000 de oameni au murit odată cu scufundarea vasului.
1956: Criza Suezului: Adunarea Generală a Națiunilor Unite adoptă o rezoluție prin care cere Regatului Unit, Franței și Israelului să-și retragă imediat trupele din Egipt.
1956: Revoluția maghiară: János Kádár se întoarce la Budapesta într-un convoi blindat sovietic, preluând oficial mandatul ca următorul lider maghiar. Până în acest moment, cea mai mare parte a rezistenței armate a fost învinsă.
1957: Odată cu începutul seriei pilot, primul Trabant P 50 iese de pe linia de asamblare la VEB Automobilwerk Zwickau.
1973: Congresul Statelor Unite anulează veto-ul președintelui Richard Nixon asupra Rezoluției puterilor de război, care limitează puterea prezidențială de a duce război fără aprobarea Congresului.
1996: Lagos, Nigeria, se prăbușește un avion Boeing 727. Au murit toți cei 143 de oameni aflați la bord.
2007: Atac armat într-un liceu din Finlanda. Au decedat 9 persoane (inclusiv atacatorul) și alte 13 au fost rănite. Evenimentul tragic este cunoscut sub numele de: masacrul de la Jokela.